Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kakfest i hembygdsgården

Kakor i mängder och musik-underhållning fick stå i centrum på den gamla hembygdsgården i Hällefors.

Annons
Trogna besökare. ”Mamma har bakat, så vi passade på att ta en fika. Vi brukar åka hit när det är Hembygdsgårdens dag” säger Sandra Karlsson som är där med Mathias och Felix Jerlström.

Tanken med Hembygdsgårdens dag är att var du än befinner dig i landet så ska möjligheten finnas att besöka en hembygdsgård den första söndagen i augusti. Den tanken förverkligas på hembygdsgården i Hällefors.

– Det här händer i hela Sverige just i dag. Olika föreningar specialiserar sig på olika saker. Vi har det stora kakbordet, säger Mats Nilsson som är ordförande i Hällefors Hembygdsförening.

Just denna första söndag i augusti bestod av ösregn och åska, så vädergudarna var inte speciellt nådiga, konstaterar Mats Nilsson.

– Det brukar vara ganska välbesökt, men det är det inte i dag. Vädret skrämde nog bort några.

Inne i en av stugorna står Ann Karlsson tillsammans med ett annat glatt gäng och ansvarar för kakförsäljningen som har ett rikligt utbud.

– Det är föreningens medlemmar som har bakat och i år har vi 23 sorters kakor, säger hon och tar betalt från en fikasugen besökare.

– Vi brukar vara ute,

men det ostadiga vädret lät oss vara inne i dag, tillägger Ann.

Men för tillfället höll sig regnet borta och hembygdsgården fylldes på, en efter en. För musikunderhållningen stod Birgit Anderbert och Sivert Larsson från Lindesberg.

Lotter. Åke Wikström och Sigge Svensson är båda medlemmar i hembygdsföreningen och ansvarade för lottförsäljningen. ”Det är första gången vi säljer, men det går bra” säger Åke.

Mer läsning

Annons