Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson fortsätter ett tag till

Hans Karlssons förordnande som kommunchef förlängs. Under tiden ska en ny kommunchef rekryteras.

Annons
Fortsätter. Hans Karlsson är kommunchef i Hällefors tills en ordinarie chef finns på plats. Dock längst till årets slut.

På måndag går Hans Karlssons tillförordnande ut som kommunchef i Hällefors. När han anställdes fanns ambitionen att en ny kommunchef skulle ha rekryterats, men processen har fördröjts.

För att inte chefsstolen ska stå tom har Karlssons anställning förlängts efter beslut i kommunstyrelsen. Tills en ny kommunchef har anställts, dock längst till årsskiftet.

Ks arbetsutskott har tagit fram en profil på hur den nya kommunchefens uppdrag ska se ut. Förutom att vara chef för kommunförvaltningen ska den som anställs vara ansvarig för näringslivet samt för kommunikationsfrågor. Vad man särskilt vill trycka på är entreprenöriellt tänkande samt att skapa goda kontakter inom områden för näringsliv och infrastruktur. Vid anställning läggs även betoning på goda ledaregenskaper. Med tanke på rådande könsfördelning inom kommunförvaltningen förordas manliga sökanden.

– Rekryteringen läggs ut på en rekryteringsfirma och upphandling pågår just nu. Tre firmor har tillfrågats och nästa vecka beslutas vilken som får uppdraget, säger kommunalråd Annalena Järnberg (S).

Därefter annonseras tjänsten som kommunchef ut.

Förhoppningen är att rekryteringsfirmorna snabbt kan plocka fram lämpliga kandidater och att anställningsintervjuer kan påbörjas.

– Så snart som möjligt, naturligtvis. Men vi hoppas kunna genomföra intervjuerna innan sommaren, säger Järnberg.

Mer läsning

Annons