Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med stipendiaterna

Patricia Normark, Nathalie Olsson, Harry Hansson och Susanne Nilsson. Det är bildningsnämndens stipendiater i Hällefors 2013.

Annons
Patricia Normark är en av bildningsnämndens stipendiater.

Idrottsstipendiet går till Patricia Normark.

Så här skriver nämnden i sitt protokoll: "Patricia Normark Patricia går i år 3 på SA programmet i Hällefors. Patricia är en tjej som trivs på hästryggen och i stallet och har vuxit upp med hästar runt sig. Hästen Viper har varit hennes kompanjon på banan sedan några år tillbaka. Mycket arbete ligger bakom prestationerna på tävlingsbanan. Hon tävlar inom elitlaget i Örebro och är uttagen till landslagstruppen för unga ryttare och hoppas på bra resultat i SM. Patricia är utsedd av Örebro läns ridsportförbund till 2012 års tävlingsryttare. Förutom de individuella prestationerna är Patricia en god förebild för våra ungdomar i kommunen."

Kulturstipendiet går till Nathalie Olsson.

Så här skriver nämnden i sitt protokoll: " Kulturstipendiet tilldelas Nathalie för hennes brinnande intresse i några av kulturens många forum. För hennes snabba och okomplicerade förmåga att hantera instrument, hennes utstrålning och säkerhet på scenen i sång och dans. Nathalie har även en förmåga att uttrycka en känsla i bild. Men framför allt glädjen i att funnit en plats i vårt samhälle där hon kan uttrycka och utveckla sig."

Ledarstipendiet delas mellan Harry Hansson och Susanne Nilsson.

Så här skriver nämnden i sitt protokoll: " Tillsammans sköter de båda 3 av HAIF:s fotbollslag som handlar om ca 50 grabbar i åldrarna 12 – 18 år. I lagen finns förutom svenskar ett tiotal nationa-liteter och nästan alla ensamkommande killar som finns på Solrosen. Harry sköter den fotbollsmässiga delen i stort sett hela året. Det är i genomsnitt 3 träningar/vecka exkl alla matcher. Susanne ser till att allt fungerar runt lagen. Hon tvättar träningskläder åt alla 8 lagen i HAIF:s U-sektion. Dessutom ser Susanne till att alla grabbar i samband med cuper och övriga matcher har rejäla måltidsportioner med sig. För de allra flesta grabbarna ses Harry och Susanne som en andra mamma och pappa."

Samtliga tre stipendier är på 5000 kronor vardera. Stipendierna ska delas ut den 29 juni i samband med Nostalgidagarna i Hällefors.

Mer läsning

Annons