Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kluriga övningar utmanade eleverna

Tornbygge med träkloss, frågesport, kast med livlina, dart och kulspel. Utmaningarna var många och skiftande när Pihlskolan hade aktivitetsdag i Krokbornsparken.

Annons
Bygger uppåt. Ett torn av träbitar som ska bli så högt som möjligt. Hanna Parkkonen, Amanda Sköld och Anna Bergh jobbar med den uppgiften med framgång.

– Fötterna får inte nudda marken och det är längst tid på cykeln som gäller, berättar läraren Katarina Olsson.

Alexander Anderstedt gör ett flertal försök på den ”fel-styrda” cirkuscykeln. Svänger man vänster på styret så svänger cykeln åt höger och tvärtom.

Det var full fart i Krokborn på onsdagen när samtliga årskurser på gymnasiet hade heldag med utomhusaktiviteter. Eleverna gick runt i mindre grupper och tog itu med respektive uppgift vid de olika stationerna.

På en station jobbas det med livräddande övningar. Kast med livlina.

– Det finns tre rockringar på olika avstånd att kasta emot. Träffar ni i rockringen med livlinan ger det en, tre eller fem poäng beroende på vilken av rockringarna ni prickar, instruerar Johan Berglund ett gäng elever.

Amanda Sköld gör ett försök och sätter en poäng.

På station Fågel ska kluriga formuleringar få de tävlande att namnge fågelarter. Farlig strålning blir uv, bör vita viner serveras är svala och så vidare. Hos Johanna Widman är det kulspel. Lagen får 20 kulor. På banan ligger 10 kulor. En träff är en poäng. Träffar ett lag samtliga 10 kulor ger det 20 poäng.

Mer läsning

Annons