Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koalitionen vill satsa på Genvägen

Genvägen är värd att satsas på. Det anser den politiska majoriteten i Hällefors som planerar ett gemensamt agerande mot nedläggningsbeslutet som fattats.

Annons

Rikstrafiken drar in bidragen för persontågen på järnvägssträckan Kristinehamn–Ludvika som därför slutar gå den 19 juni. Orsaken är få resenärer som leder till för höga kostnader. Rikstrafiken har satsat 8,25 miljoner kronor under 2006–2011.

Koalition 2014 (S, HOB, V, C) anser att möjligheten att åka persontrafik med tåg till och från Hällefors ska finnas i framtiden. Koalitionen är överens om persontrafikens stora betydelse för kommunens utveckling.

– Vi måste använda de förhandlingskanaler vi har och samla krafterna. Jag är övertygad om att Genvägen kan utvecklas, säger Annalena Järnberg (S).

Järnberg kan tänka sig att kommunen går in med mer pengar, men staten har ett stort ansvar. Staten måste förstå sitt övergripande ansvar för landsbygdsutvecklingen.

Kostnaderna är ett problem, men allt har en prislapp, anser Järnberg. Det är 20 000 resenärer per år som drabbas och det är många.

Lars-Göran Zetterlund (C) håller med.

– Även om det blir ett stopp i tågtrafiken nu får vi inte ge upp. Vi har verkligen hamnat i bakvattnet när det gäller kollektivtrafiken och vi måste reagera.

Mer läsning

Annons