Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal: Arbetsmiljön har förbättrats

Kommunal kopplade in Arbetsmiljöverket när kommunen drog ner personal i vården. Åtgärder har skett och kommunikationen mellan fack och arbetsgivare är mycket bättre.

Annons
Elisabeth Rådström Paavonen, huvudskyddsombud inom Kommunal.

I slutet av 2012 krävde skyddsombud inom fackförbundet Kommunal åtgärder av arbetsgivaren och åberopade arbetsmiljölagen. Planerade neddragningar oroade då facket ansåg att brister som redan fanns nu kunde förvärras. Kommunal vände sig bland annat emot att kommunen tog bort platser inom särskilt boende och lade fokus på hemtjänsten samtidigt som neddragningar skulle ske även där.

Facket fick gehör hos Arbetsmiljöverket, kommunens omsorg ålades att göra en kartläggning av konsekvenser och riskbedömningar neddragningarna kunde medföra inom hemtjänsten.

Huvudskyddsombud Elisabeth Rådström Paavonen konstaterar att det inte fungerade att göra så stora neddragningar. Kommunen har fått anställa fler. Enligt Rådström Paavonen planerade Kommunal i december 2013 lägga fram ytterligare en anmälan gällande arbetsmiljölagen, kopplad till det tidigare ärendet.

– Den skickades aldrig till Arbetsmiljöverket, mer än för kännedom, då vi fick ett så bra svar från kommunen.

Kommunikationen mellan fack och kommun har förbättrats.

– Det är stor skillnad. Nu ser vi att det händer något. Vi får gehör för det vi säger och blir tagna på allvar.

Arbetsförhållanden är fortfarande tuffa och vårdtyngden hög. Arbetsmiljöverket pekar bland annat på stress inom hemtjänstens nattpatrull. Här ska en översyn göras.

– Arbetssituationen skiljer sig mycket över tid. Tyngden går upp och ner, säger Rådström Paavonen som ändå upplever att kommunen har en beredskap för topparna.

– Resurser sätts in. Jag ser också fram emot planeringssystemet som ska införas. Då får vi svart på vitt hur situationen ser ut och kan visa det för såväl chefer som politiker.

En annan punkt Arbetsmiljöverket pekar på är rutiner för anmälan och utredning av tillbud och olyckor. Det har inte skett tillfredsställande.

– Här är vi inte klara. Orsaken är ofta tidsbrist men också okunskap. Det är viktigt att alla inser vikten av att skriva rapporter. Upprepade tillbud kan gå så långt som till arbetsskador.

Även om situationen i stort är bättre återstår mycket att göra framhåller Rådström Paavonen.

– Sjukskrivningarna som ökar känns bekymmersamt. Har det med jobbet att göra, att människor inte orkar, är det bedrövligt. Här behövs en ordentlig undersökning.

All stress går inte att få bort och vården innebär tunga lyft men att hitta balansen är viktigt.

– Vi kan aldrig luta oss tillbaka utan måste fortsätta ställa krav.

Mer läsning

Annons