Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchef kritiseras av politisk opposition

Nu kritiserar Vänstern, Centern och Hällefors oberoende kommunchef Hans Karlsson. V, C och HOB anser att förtroendet för kommunchefen är förbrukat. 

Annons

Bakgrunden är det pressmeddelande, som Hans Karlsson skickade ut till media på torsdagen, om att arbetet med en ny kommunikations- och informationspolicy ska påbörjas. En policy som ska arbetas om och förändras under 2014. Främsta orsaken till förändringen är, enligt Karlsson, att förtydliga hur organisationen kommunicerar, internt och externt. När politiker ska sköta kommunikationen och när tjänstemännen ska sköta detta.

V, C och HOB menar att Karlsson då föregick kommunfullmäktiges beslut i frågan.

– Kommunchefen ställer sig över kommunens högsta organ och informerar om hur saker ska bli innan vi ens hunnit fattat beslut. Knappast i enlighet med nu gällande policy, säger Samuel Ericson (V).

– Enligt kommunchefen ska möjligheterna för politiker att yttra sig efter beslut nu begränsas. Detta samtidigt som möjligheterna att yttra sig i fullmäktige begränsas och rättssäkerheten i besluten störtar. Jag är oroad, säger Ulrika Mellkvist (C).

V, C och Hob skriver i ett pressmeddelande att deras förtroende för kommunchefen är förbrukat.

– Det här är inte första gången kommunchefen gör bort sig, säger Mats Runqvist (HOB).

Mer läsning

Annons