Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen utrederdirektbuss till lasarettet

Kommunen utreder möjligheten till direktlinjer med buss till lasarett från Hällefors till Lindesberg och till Karlskoga. Anledningen är missnöje med de kommunikationer som nu erbjuds.

Annons

Kommunen har redan diskuterat de bussförbindelser som finns från Hällefors till sjukhuset i Lindesberg med Länstrafiken i Örebro län. Kommunen har påtalat vikten av en servicelinje dit, men det anser Länstrafiken blir för dyrt.

Däremot framhåller Länstrafiken att de ska förbättra kollektivtrafiken så att fler avgånger till Lindesbergs lasarett skapas.

Detta nöjer sig inte kommunstyrelsen i Hällefors med. Bättre utredningsunderlag behövs innan det blir avslag på en servicelinje, är åsikten.

Allan Myrtenkvist (S) tycker att kommunen ska kräva en direktlinje till Lindesberg utan byte.

Erkki Vuorijärvi (GL) och Göran Strömqvist (M) talar om att släppa förbindelsen med lasarettet i Lindesberg och i stället fokusera på en bra bussförbindelse från Hällefors till Karlskoga lasarett.

Kommunstyrelsen bestämde att förvaltningen ska utreda möjligheterna till direktlinjer med buss såväl till Lindesberg som till Karlskoga för att sedan ta upp frågan i kommunstyrelsen igen.

Mer läsning

Annons