Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens hemsidaär viktig att utveckla

Kommunens hemsida är viktig att utveckla. Det anser val- och demokratinämnden som också vill att kommunen engagerar sig i sociala medier.

Annons

Val- och demokratinämndens egen tillfälliga it-grupp har bland annat tittat på kommunens hemsida ur ett medborgarperspektiv. Sidan har jämförts med flera andra kommuners sidor.

Gruppen konstaterar att hemsidan är ett viktigt verktyg för att stärka dialogen med medborgarna och för kommunens utveckling.

Nämnden anser att arbetet med hemsidan ska prioriteras och vara långsiktigt.

Ansvaret för sidan ligger hos kommunens informationschef Thorsten Schnaars som tillsatt en bred arbetsgrupp bestående av politiker och tjänstemän. I arbetsgruppen sitter bland annat val- och demokratinämndens ordförande Samuel Ericson (V).

Nämndens it-grupp har också diskuterat Hällefors närradio och nämndens möjligheter till engagemang. Man är överens om att nämnden inte kan gå in i den verksamheten och tror att det finns modernare kommunikationsvägar som är bättre.

Olika sociala medier är informationskanaler som snarare borde prioriteras för att nå ut till en bred målgrupp. Här saknar kommunen helt närvaro konstaterar nämnden.

Mer läsning

Annons