Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunhus och rock när nationaldag ska firas

Med jubileum för Hällefors kommunhus och med hälleforsbandet Cosmos Factory ska nationaldagen uppmärksammas i Hällefors och i Grythyttan.

Annons

År 1937 beslutades det att bygga ett kommunhus i Hällefors som skulle vara en huvudbyggnad i två våningar, källarvåning och en flygelbyggnad.

Två år senare, 1939, invigdes huset. Den totala byggkostnaden blev 295 000 kronor.

Nu ska kommunhusets "födelsedag" firas. Mellan klockan 10-13 den 6 juni sker festligheterna. Det bjuds på tårta, visas runt i byggnaden, anordnas tipspromenad samt visas en fotoutställning.

– Vi välkomnar allmänheten att komma och besöka vårt 75-årsjubileum. Våra politiker kommer att guida runt i kommunhuset och vi kommer att bjuda på tårtkalas och ha tipspromenad för vuxna och barn. Hembygdsföreningen har gjort iordning en fotoutställning med bilder från förr, berättar kommunens kommunikationsstrateg Elin Abelson i ett pressmeddelande.

Nationaldagsfirande blir det även i på Skräddartorp med Grythyttans hembygdsförening. Nationaldagen firas där med nationaldagsbakelse samt med underhållning av Susanne Andersson och John Bark.

Och i Grythyttan centrum firas nationaldagen med musik under tre dagar på Cornelis, den 5 juni med Cosmos Factory, den 6 juni Dublin Fair  och den 7 juni med Rolf Carlsson.

På Hällevi IP erbjuds en annan variant till nationaldagsfirande. Hällefors AIF anordnar bilbingo där som startar klockan 15.

Mer läsning

Annons