Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunpolitiken behöver vitaliseras

Kommunpolitiken behöver vitaliseras anser politiker i val- och demokratinämnden som söker lösningar.

Annons

En av uppdragen i val- och demokratinämnden är att försöka öka engagemanget och intresset för politik och samhällsdebatt bland lokalbefolkningen. Vidare vill man försöka få en mer livaktig kommunpolitik och där ingår att vitalisera kommunfullmäktige.

Informationsstund

Göran Strömqvist (M) framhåller att oppositionen vill ha en informationsstund i kommunfullmäktige, där nämndordförande eller tjänstemän ger en rapport om det aktuella läget.

– Information om verksamheten sker i nämnderna. Fullmäktige ska vara övergripande, där diskuteras vad vi vill med verksamheten, om visioner och ideologi, säger nämndordförande Samuel Ericson (V) som inte tror på oppositionens önskemål.

Höja nivån

Att höja nivån på diskussionen i fullmäktige är en annan fråga som nämnden diskuterar. Susanne Grundström (S) betoner vikten om den ideologiska debatten.

– Varje fm-ledamot är vald och sitter på eget mandat. Vi kan inte bara framstå som en samling där alla vill Hällefors väl. Olika ideologiska synsätt skapar olika typer av samhällen. Det ska kunna framgå.

Mer läsning

Annons