Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkursanmälan mot Formens hus

En konkursanmälan för stiftelsen Formens hus inlämnades i går till Örebro tingsrätt. Stiftelsens ordförande Ritha Sörling (S) bedömer att stiftelsen är på obestånd.

Annons

Redan i oktober i fjol var Hällefors kommun beredda att lämna in en konkursanmälan mot stiftelsen Formens hus. Kommunen ville ha tillbaka det lån på 400 000 kronor som Formens hus beviljades april 2011. Dåvarande stiftelseordförande Peter Åström hävdade att pengarna var att betrakta som ett bidrag.

I november 2011 kom kommunen överens med Möbelriket i Småland om ett samarbete. Nya styrelsen beslutades bestå enbart av Hällefors kommun och Möbelriket. Nu kom Ritha Sörling tillbaka som ordförande. Hällefors kommun drog tillbaka konkursanmälan då det i uppgörelsen ingick att Möbelriket skulle betala de 400 000 kronorna.

Vad som nu har skett är oklart. Ritha Sörling uppger i ett pressmeddelande att det inte finns en garanterad rekonstruktionsplan för stiftelsen och dess framtida likvida förutsättningar. En konkurs är det enda rimliga.

– Mer vill jag inte säga, deklarerar Sörling klart för NA.

Enligt Sörling hade hon telefonkontakt i tisdags med Möbelriket senast. Vad som avtalades där vill hon inte gå in på.

Mer läsning

Annons