Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsthallen utvecklas i nuvarande lokal

Utställningshallen på biblioteket är inte optimal, men får vara en utgångspunkt. Det framhåller kommunens kultur- och fritidschef Anna Henriksen.

Annons

Tillsammans med ABF jobbar Hällefors kommun vidare med att utveckla utställningsverksamheten i Hällefors. Ett öppet möte har hållits på biblioteket där nuvarande utställningshall finns.

– Vi är överens om att lokalen inte är idealisk, eftersom den samtidigt är en läsesal. Men det är den lokalen vi har nu så vi startar här, säger Eva Ströman, verksamhetsansvarig

på ABF.

Kommunen ansvarar för verksamheten i lokalen och Anna Henriksen hoppas på en utveckling.

Helst vill man ha en lokal som inte behöver kombineras med annat, men ändå liga i anslutning till annan verksamhet, som till exempel biblioteket.

– På sikt kanske frivilliga från föreningslivet vill engagera sig, säger Anna Henriksen.

Om intresset ökar från konstnärer som vill ställa ut och allmänhet kanske det är möjligt att bilda en förening tror Eva Ströman.

En alternativ lokal för utställningar är Formens hus.

– Vi testar med en mindre utställning där nu, men vi får se. En lokalresursplan genomförs just nu i kommunen, säger Anna Henriksen och tillägger att bollen ligger hos politikerna kring vilken verksamhet som ska rymmas i lokalerna.

Att börja i det lilla och få verksamheten att utvecklas och eventuellt växa är en utgångspunkt.

Mer läsning

Annons