Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstinstallationer med revir som tema

Den sedvanliga bokloppisen som är varje sommar lockade många besökare på lördagen. Även det nyöppnade galleriet fick ett antal besökare.

Annons
Fyndar. Lena Tybrandt-Strand och Annemarie Kellerman får alltid med sig en hög böcker hem efter ett besök på bokloppisen i Södra Hyttan. Foto: Jonas Herbertsson

Böckerna sprider sig från ena änden till den andra, från golv till tak. Det är lördag och bokloppisen i Södra Hyttan har lockat till sig stor som liten.

– Böckerna vi får in kommer näst intill av sig självt eftersom vi har funnits så pass länge. Det är gåvor från privatpersoner, antikvariat och affärer, berättar Brita Sandewall som är med och arrangerar loppisen via Södra Hytteområdets Intresseförening.

Några stenkast från bokloppisen ligger galleriet som är nytt för i sommar. Där ställer 15 konstnärer från norra länsdelen ut olika konstinstallationer på temat revir.

– Den äldsta som ställer ut är 95 år och den yngsta är 16 år och kom hit ensam från Irak. Så de har olika infallsvinklar på temat, säger Brita.

Även en ny kulturarena är i full gång att färdigställas. Det är den gamla ruinen, precis bredvid bokloppisen, som får ett nytt innanmäte i form av en stor scen, dansbana och läktare.

– Där kommer det vara musik och evenemang av olika slag. Det ska vara klart 1 augusti, till Bergslagsdansen, säger Brita och förklarar att drivkraften till alla projekt är att hålla bygden levande. Och givetvis att det är väldigt roligt.

Galleriet. Mimmi Hero och Brita Sandewall.

Mer läsning

Annons