Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnärlig spännviddi samlingsutställning

Ett konstnärligt möte med stor spännvidd. Utställningen 3 x Bergslag som hade vernissage i går lördag i Hällefors biblioteks konsthall har mycket att bjuda på.

Annons
Kraftsamling. 3 x Bergslag är en kombinationsutställning med allt från abstrakta målningar till konsthantverk. Den finns i bibliotekets konsthall och pågår till 30 juli.

– Jag tror det kan bli ett roligt och spännande möte mellan olika konstformer, säger Sven Eriksson som har samordnat utställningen för ABF:s räkning.

Det abstrakta frammanat med penseldrag i olika färger får möta det strikt konkreta i konsthantverket i samma rum.

Aldaneri Giusti Karlsson, född i Chile men bosatt sedan många år i Hällefors, visar sina kraftfulla oljemålningar där färgerna lockar in betraktaren i motivet. Här finns det sensuellt vackra men även det dramatiska.

– Det är roligt att leka med färger och låta fantasin flöda, säger Aldaneri.

Viktoria Tora Ahlgren från Örebro är en självlärd konstnär som skapar fantasifulla akrylmålningar. Hennes kärlek till konsten är stor och hon vet aldrig hur slutverket ska bli när hon fattar penseln.

Torpcirkeln Silfvergrufvan bidrar med både målningar och olika hantverk. Vävda mattor får samsas med broderade dukar, näverslöjd och textilkonst.

– Vi har träffats en gång i veckan under vintern och våren för att sy tillsammans. Då peppar vi varandra och fortsätter sedan sy hemma, berättar en av kvinnorna i föreningen.

Andra har vävt, målat, tovat, stickat eller virkat. Flitens lampa har lyst i många stugor och en liten del av allt finns att se på utställningen i konsthallen som pågår till den 30 juli.

Mer läsning

Annons