Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde i diket - räddades tack vare hund

Polisen fick ett larm om en hund som sprang lös vid Greckåsar på Länsväg 244. När polisen kom till platsen upptäcktes en skadad kvinna som ska ha kört ner i diket med sin bil.

Annons

Vid lunchtid på torsdagen fick polisen ett samtal om en lösspringande hund. När polisen kom till platsen en stund senare hittades hunden - men också en skadad kvinna i en bil i ett dike.

– Polisen upptäcker att bilen har gått av vägen rätt rejält, säger Mats Sjölander, insatsledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Ambulans och räddningstjänst kallades genast till platsen. En stund efter att polispatrullen kommit fram till kvinnan tappar hon medvetandet. Kvinnan fördes till USÖ med ambulans. Det är fortfarande oklart hur hon mår.

Eftersom hunden var skadad tror polisen att hunden var med i bilen vid olyckstillfället. Både polisen och räddningstjänsten säger att den lösspringande hunden troligvis tillhör kvinnan.

– Den hade nog stått där ett tag, uppskattningsvis två timmar. Tur att någon slog larm om hunden, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen i Örebro till Tvärsnytt.

Eftersom kvinnan inte var kontaktbar efter olyckan var det först oklart om någon mer än kvinnan själv och hunden befunnit sig i bilen.

– Vi kunde inte få reda på det på plats men det visade sig att personen var själv i bilen med en hund, säger Mats Sjölander.

Vet du med om händelsen? Skicka tips och bilder via mms till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons