Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kören som byter skepnad

På Björkhaga finns kören som byter skepnad efter säsong och årstid. Nu var det Tomtekören som stod på estraden.

Annons
Spred glädje. Tomtekören, som till vardags kallar sig Björksångarna och består av personal, skapade julstämning bland de boende på Björkhaga. Fr v Margit Holm, Inger Nyheim, Gunilla Willer, Git Johansson och Lina Kuusisto. Ackompanjemanget står Enar Nilsson för. BILD: BIRGITTA SKOGLUND

– Till vardags kallar vi oss Björktrastarna, men i dag passade det bättre med Tomtekören. Till påsk får vi se om vi heter något annat, säger Gunilla Willer som är värdinna på Björkhaga och är den som ordnar med festligheter och annat roligt för de boende.

Vackert dukande

Den här eftermiddagen är det julfest. Borden i matsalen är vackert dukade och allt inleds med att Gunilla tar med sig sina tomtevänner i personalen, Lina Kuusisto, Git Johansson, Inger Nyheim och Margit Holm, och stämmer upp till sång. Traditionella julsånger står på repertoaren. Enar Nilsson har dragspelet med sig och står för ackompanjemanget.

Sånghäften

– Vi har inte övat alls. Nej, vi har några sånghäften som plockas fram, allt efter vilken tid på året det är, förklarar Gunilla.

– Det kanske inte låter så bra, men huvudsaken är att de gamla får lite roligt.

En fest piggar alltid upp och vid borden sjöng några med och andra klappade takten. Snart serverades kaffet och så släntrade tomten förbi. Enar Nilsson fortsatte att spela ytterligare en stund vilket var mycket uppskattat.

Mer läsning

Annons