Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver folkomröstning

Nu kräver PRO i Hällefors folkomröstning gällande beslutet att lägga ner Gillersgården. Pensionärerna är missnöjda med ärendets hantering.

Annons
I mars lämnade Lars-Erik Book, ordförande i Hällefors PRO, in protestlistor gällande beslutet att lägga ner äldreboendet Gillersgården. Nu går pensionärerna vidare och kräver folkomröstning.

PRO-ordförande Lars-Erik Book har lämnat en skrivelse till Hällefors kommun. Pensionärerna hänvisar till protestlistor som samlat 1875 namn med krav att äldreboendet Gillersgården bevaras. Namninsamlingen skedde med stöd av SPF Argenta och avslutades i mars. I april fick fullmäktiges presidium i uppdrag att diskutera hur protesterna skulle hanteras. Då var Book nöjd och hyste hopp. Tankarna på folkomröstning skrinlades. Book ställer sig nu frågande till vad som har hänt och påpekar att förtroendet för beslutsfattarna är lika lågt då som nu.

– Så vi går vidare, säger Book.

Siv Sander (S) i fullmäktiges presidium är inte förvånad.

– De är i sin fulla rätt att ställa kravet. När inget händer i den väg man tänkt sig är det naturligt.

Och frågan har legat stilla. Enligt Sander hölls ett möte innan sommaren, men då behövde den nya politiska majoriteten sätta sig in i ärendet. Något nytt möte har inte hållits. Sander har ambitionen att presidiet träffar kommunstyrelsen och förvaltningsledningen tillsammans med pensionärerna för en diskussion. Det kan tidigast ske nästa vecka.

Mer läsning

Annons