Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronhagsskolan ska rustas för 2,6 miljoner

Norrgården och Snäckeskolan ska rivas om inte kommunen kan sälja fastigheterna. Och Kronhagsskolans lokaler ska upprustas för 2,6 miljoner kronor.

Annons
Ålderdomshemmet Norrgården byggdes på 1950-talet. Det handlar om cirka 3000 kvadratmeter lokalyta.  Nu ska hela fastigheten säljas alternativt rivas.

Snäckeskolan och Kronhagsskolan står tomma sedan den 1 januari 2012 då eleverna i stället började på Klockarhagsskolan i och med starten av den nya centralskolan i Hällefors.

Norrgårdens lokaler används till viss del av föreningsliv och av kommunen, men merparten av huset står outnyttjat.

Nu har kommunstyrelsen beslutat att om Snäckeskolan eller Norrgården inte kan säljas så ska de byggnaderna rivas. Någon exakt tidsgräns för när ett definitivt beslut om rivning ska tas finns inte, men det ska ske inom de närmaste månaderna, enligt kommunchef Lena Sahrblom.

Inget försäljningspris

Något försäljningspris på husen finns inte. Kommunen ska ta reda på om det finns eventuella köpare och därefter i så fall ta ställning till detta.

Såväl Norrgården, Snäckeskolan som Kronhagsskolan är i behov av renovering. De närmaste tio åren beräknas det till exempel behöva satsas 11,6 miljoner kronor på underhållet av Norrgården.

För dyrt att flytta

Möjligheten att montera ned och flytta Snäckeskolans idrottshall har utretts. Det ska inte ske. Det är för dyrt, visar kommunens utredning.

– Det är nu bestämt att vi ska ha kvar Kronhagsskolans idrottssal, inte Snäckeskolans idrottssal som vi tidigare har diskuterat. Och verksamheterna som i dag finns i Norrgården ska erbjudas lokaler i Kronhagsskolan, säger Sahrblom.

Kommunstyrelsen utökar nu sin investeringsbudget för år 2012 med 2,6 miljoner kronor för att omgående kunna göra de åtgärder som nu krävs i och med att Kronhagsskolans lokaler även fortsättningsvis ska användas.

Mer läsning

Annons