Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ks-möte öppet för allmänheten

Kommunstyrelsen i Hällefors har möte i eftermiddag. Bland annat ska kommunhusets framtid diskuteras.

Annons
Vad ska hända med kommunhuset? Ett förslag från kommunledningen är att byggnaden med flyglarna rivs. Bara källarvåningen i huvudbyggnaden skulle bli kvar.

Lokalresursplaneringen i Hällefors kommun är en punkt som politikerna i kommunstyrelsen ska behandla under sitt möte i dag. Där tar man upp frågan kring kommunhuset. I ett förslag har kommunledningen lagt fram möjligheten att riva byggnaden. Bara källarvåningen skulle bli kvar, där it-verksamheten samt kommunens krishantering finns.

Kommunens verksamhet skulle flyttas permanent till Formens hus. Verksamheter har redan flyttat dit med anledning av den planerade upprustningen av kommunhuset. Ett projekt som stoppades i höstas av ks-ordförande Annalena Jernberg (S) som befarar att kostnaderna blir långt högre än beräknat.

Även den omdiskuterade 300-dagarsregeln för vikarier är en punkt på dagordningen. Den regel som säger att vikarier får arbeta max 300 dagar för att inte omfattas av LAS-reglerna (lagen om anställningsskydd). Kommunchef Ola Ström har bland annat sagt att regeln är fyrkantig och den föreslås nu tas bort.

Mötet hålls i kommunhusets plenisal och är öppet för allmänheten från klockan 14.

Mer läsning

Annons