Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskolans skrik för våren

Ett skrik för våren. Såväl barn som vuxna gav utlopp för sina inre vårkänslor i hopp om att skingra regnmoln och kyla.

Annons
Musikanter. Årets Vårskrik inleddes med bland annat musik från elever i de lägre årskurserna på torget.

Kulturskolans avslutning på vårterminen brukar sedan några år tillbaka bestå i en hyllning till våren och ge en försmak på den förväntan och glädje som skolavslutningen innebär. Danspedagog Erika Modén och teaterpedaog Carolina Remstam skötte om Vårskrikets invigning som förlades under tak vid kulturskolan, eftersom regnet envist föll.

– Först inleder vi med vad som numera är ett traditionellt vårskrik, säger Carolina och vänder sig till publiken, startar nedräkningen och ett intensivt och rungande skri fyller hela torget.

Delar av årskurserna ett och två tog sedan vid och bjöd på sång, dans och musik. Detta var inledningen på Vårskrik med ett program som sträckte sig långt in på kvällen. Mer dans och musik bjöds på torget, ett musikcafé hölls i kulturskolans lokaler under hela eftermiddagen och ända till midnatt. De yngre eleverna fick se på teater och det bjöds på såväl dans som teatermonologer på kvällen liksom gavs tillfälle för vem som helst att uppträda på en öppen scen. Till detta visade den frivilliga bilden upp sina alster.

På onsdag fortsätter kulturarrangemanget med start på eftermiddagen med café i kulturskolans lokaler. Där ordnas också teater, musik och dans. Då kommer också ett bildstipendium att delas ut till en eller flera elever.

Förbredelser. Snart är det dags för föreställning.
Glädje. Barnen gav sig hän i dansen.
Dans under tak. Regnet var ihärdigt och invigningen av Vårskrik förlades under tak vid kulturskolans egna lokaler där eleverna dansade.
Kyligt. Barnen dansade väl påklädda och under tak för att komma undan regnet.
Kulturskolans elever i årskurserna 1 och 2 bjöd på musik på torget under arrangemanget Vårskrik.
Skriande högt. Alla stämde upp i ett gemensamt skrik för våren och avslutade med applåder.

Mer läsning