Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskolans utställning

Känslosam och tänkvärd. Så kan kulturskolans första delutställning i Hällefors bibliotek sammanfattas.

Annons
Bilderna som årskurs 9 skapat fångade Mohammed Nehad och Said Alis intresse. Kulturskolans utställning finns i bibliotekets utställningslokal.

Kulturskolan inleder en utställning som kommer att förändras över tid med alster av olika grupper. Först ut är årskurs 9 som just nu finns att beskåda i bibliotekets konsthall. De har bland annat jobbat under temat ”Jag och dom andra”. Eleverna har samtalat kring ett par konstbilder. Därefter har var och en fått reflektera omkring hur det kan vara att känna sig utsatt och vara ensam.

En rad olika bilder skapade av eleverna presenteras. Eleverna har även skrivit texter kring samma tema, som dock inte finns med på utställningen.

Även bilder från perioden när samma elever jobbade med konst och konsthistoria visas. De har fått studera fragment av Pablo Picassos kända målning Guernica och därefter har eleverna gjort egna skildringar. Dramatiska bilder blev resultatet.

Flera alster

Detta är första delen av flera från kulturskolans elever. Mellanstadiet kommer att fatta nästa stafettpinne. Därefter ska bildlärarna visa sina alster och utställningen avslutas med bilder skapade av de frivilliga elevgrupperna i ämnet bild.

Hela utställningen pågår under april och maj månad.

Mer läsning

Annons