Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturverkstad ska locka

Fantasin får flöda. Kulturverkstaden är en plats där barnen får chans att hitta nya språk att uttrycka sig med.

Annons
Skapande fantasi. Tillsammans med Erika Modén, danslärare på Kulturskolan, skapar barnen sin egen ullboll. Kulturverkstaden ska ge nya impulser till barnen.

Syftet är att nå barn tidigt, ge dem chans att testa olika ämnen inom kulturområdet. Kulturskolan satsar på en kulturverkstad för 6-8-åringar.

– Vi vill att barnen ska få upp ögonen för kulturskolan. Ju tidigare vi träffar dem och de oss ökar chansen att de väljer ett ämne de verkligen tycker är roligt, och inte följer det traditionella eller olika mönster, säger danslärare Erika Modén.

Förutom dans får eleverna jobba med musik, teater och bild. Utgångspunkten är en saga. Barnen lyssnar, får tänka till och gestalta sina intryck genom att rita, röra sig, agera och sjunga.

– Kursen är på tio veckor, men det finns möjlighet att fortsätta även nästa termin.

Det blir liv och rörelse när barnen strömmar in i salen. Några ska jobba med musik tillsammans med läraren Karin Pettersson, andra följer med Erika till ett våtutrymme. Barnen ska göra ullbollar, en skapelse som i det närmaste har huvudrollen i arbetet med sagan.

– Roligt är att barnen börjat fundera på vad som hände innan sagan börjar, hur det kom sig att prinsen blev en groda, säger Erika.

Barnens fantasi blir en vägledande faktor till slutprodukten - någon form av föreställning för föräldrarna.

Bearbetar. Maja Gustavsson rullar sin ullboll.
Tålamod. Att skapa sin egen ullboll innebär en hel del arbete och tålamod. Agnes Wiker har snart sin boll klar.
Rörligt. Improvisation och styrda steg blandas i dansen.
Glädje. Utgångspunkten är en saga som barnen på oliks sätt får gestalta, bland annat genom att röra sig med kroppen.
Kreativitet. Kulturverkstaden inom Hällefors kulturskola ska ge barn 6-8 år chans att hitta nya språk att uttrycka sig på. Utgångspunkten är en saga. Här skapar Ebba Skoog, Maja Gustavsson och Elvira Östlund varsin ullboll.

Mer läsning

Annons