Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan vill starta dagis

Kyrkan planerar att öppna dagis i prästgården. Kyrkorådet inom Hällefors-Hjulsjö församling har beslutat ansöka hos kommunen om barnomsorgspeng.

Annons

Kyrkoherde Arne Rubin lade fram förslaget om Kyrkans dagis i kyrkorådet och fick positivt gensvar. Tanken är att man ska starta verksamhet som ska ha öppet även kvällar och nätter för att möta behovet hos skiftarbetande föräldrar.

– Eftersom vi redan bedriver barnverksamhet inom församlingen känns det rimligt med en utveckling. Samarbetar med kommunen gör vi också redan genom familjecentralen. Vi vet också att det finns barnomsorgskö, säger Rubin.

Han har fått förfrågningar från folk och ser möjligheterna att möta behovet men också att utnyttja lokalerna i Hällefors prästgård.

– Huset står ändå tomt plus att det måste rustas upp. Prästgården är redan med i vår reparationsplan och nu anpassar vi bara arbetet till den här typen av verksamhet.

Upprustningskostnaden är sedan tidigare beräknad till cirka 150 000 kronor och ökar inte med dagisplanerna.

– Vi kommer ansöka om privat barnomsorgspeng hos kommunen så fort som möjligt och förhoppningen är att verksamheten kan starta redan i maj.

Allt bygger på föräldrars intresse och församlingen ska undersöka detta genom annonser. Kyrkan räknar med att kunna ta emot 10-15 barn. Minst en förskollärare ska anställas.

– En inriktning är att föräldrar inte ska behöva känna tidspress om man lämnar barnen hos oss. Vi ska ha ett annat förhållningssätt och verksamheten ska bygga på större flexibilitet, säger Rubin.

Mer läsning

Annons