Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets bästa kulturskola finns i Hällefors

Bästa musik- och kulturskolan i Örebro län finns i Hällefors. Det säger årets ranking från Lärarförbundet.

Annons
Kulturskolan i Hällefors har i många år hamnat i topp i Lärarförbundets ranking över landets musik- och kulturskolor. Så även i år. Kulturskolan i Hällefors är rankad bäst i länet och kommer på plats 9 i landet.

Årligen utser Lärarförundet Sveriges bästa musik- och kulturskolekommun. I år är det Raglunda kommun i Jämtlands län som är nummer ett.

Men i Örebro län är det Hällefors kommun som toppar listan. Placeringen i hela riket är plats 9. 

- Vi vill uppmärksamma det fantastiska arbete som sker i musik- och kulturskolan, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

Undersökningen bygger på en sammanställning av tre kriterier, nämligen vilka resurser kommunen lägger på musik- och kulturverksamhet räknat i kronor per invånare för deltagare i åldrarna 7-15 år, den avgift som tas ut av eleverna samt andelen elever som deltar i kommunens verksamhet.

De senaste åren har Hällefors kommun legat först i länet i Lärarförbundets ranking. År 2009 var verksamheten dessutom bäst i hela Sverige.

I Sverigelistan är nästa kommun i Örebro län Karlskoga som är placerad på plats 44. I norra länsdelen kommer Ljusnarsberg på plats 113, Nora 147 och Lindesberg på plats 236.

Mer läsning

Annons