Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarna besegrade eleverna i ishockey

Grillkorv, kolbullar, lärarmatch i ishockey och pulkaåkning. Det var vinteraktivitetsdag på Pihlskolan. Och eleverna förlorade i hockey mot lärarna.

Annons
Redo för ishockey. Denize Skaret-Grönholm spelar vanligtvis i Nora/HIK div 2-damlag. På tisdagen spelade hon i elevlaget på Pihlskolan.

– Vi har några starka kort i laget. Och framför allt har vi viljan att spöa lärarna, säger Alice Markström.

Tillsammans med Filippa Wallin coachar hon elevernas hockeylag i matchen som strax ska börja i ishallen. Förutom Oskar Hidén från HIK:s A-lag finns även resurser på damsidan i Denize Skaret-Grönholm, Niccole Lindén och Sara Keller.

I lärarteamet finns krafter som Stefan Molander, Torgny Sundkvist, Greta Hidén och Johan Berglund.

– Det är tredje gången vi kör en lärare-mot-elev-match i hockey. Lärarna har vunnit båda tidigare gånger, säger Greta.

Domare är Cornelia Lindbäck. Matchen kan börja. Johan Berglund sätter nästa omedelbart 1–0 i nätet bakom Hasan Gutale och lärarlaget leder. Det ser skakigt ut för eleverna till att börja med och först vid tremålsledning för motståndarna sätter Alexander Kekkokangas 3–1 och första målet för eleverna.

Sedan blir det en jämn historia till slutsignal. Med 25 sekunder kvar att spela är eleverna nära att kvittera, men i stället blir det lärarna som strax sätter punkt för matchen med sex sekunder kvar att spela och matchen slutar 12–10 till lärarna.

Taktiksnack inför matchen. Lärarlagets coach Tomas Hällmark och spelaren Greta Hidén lägger upp strategin för att spöa eleverna i ishockey
Domaren i matchen var tidigare Pihlskoleeleven Cornelia Lindbäck.

Mer läsning

Annons