Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Holm planerar sommarens Diggiloo

Den 11 augusti är det Diggiloo-dags i Hällefors. Nu är gänget bakom musikturnén, med Lasse Holm i spetsen, i Hällefors och planerar sommarens evenemang.

Annons
Förebereder Diggiloo. Torgny Söderberg, Anders Butta Börjesson, Lasse Holm, Patrik Krall och Mats Runqvist. BILD: ANDERS ALMGREN

I ett av rummen i Hellefors herrgård sitter Lasse Holm, Patrik Krall, Anette Isaksson, Anders Butta Börjesson, Torgny Söderberg och Mats Runqvist. De lyssnar på musik och diskuterar upplägget inför jubileumsturnén med Diggiloo som startar den 2 juni.

– Vi har ett tema inför varje turné och i år har vi tema filmmusik, berättar Lasse Holm.

Los Angeles

I april åker flertalet av turnéns artister till Los Angeles på en inspirationsresa i filmmusikens tecken. Sedan ska ett antal musikklassiker från filmindustrin väljas ut för att ingå i turnén.

I år är det tionde året för Diggiloo.

– Det är ett jubileum och det ska märkas. Bland annat har vi med oss en mobil dansbana och bjuder på dansbandsmusik i pauserna och efter föreställningen, säger Lasse Holm.

Cirka 100 personer involveras i varje föreställning. Diggiloo-turnén omsätter cirka 30 miljoner kronor per säsong.

Diggiloo 2012

Artisterna i Diggiloo 2012 är Lasse Holm, Jessica Andersson, Charlotte Perrelli, Lotta Bromé, Markoolio, Thomas Petersson, Magnus Carlsson, The Moniker, Mojje, Magnus Johansson och Fridha.

Föreställningen framföres i två akter. Cirka 800 000 människor har hittills besökt Diggiloo. Med turnén följer även ett barnland med hoppborgar och andra attraktioner för barn och familjer.

Mer läsning

Annons