Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina belönas med (S)tipendium

Wasa socialdemokratiska förening delar för första gången ut stipendiet till Monas minne. Lina Afvander från Bredsjö får tiotusen kronor för sitt engagemang.

Annons
Regnbågsbukett. Lina Afvander jobbar med antirasism och hbtq-personers rättigheter. Nu belönas hon med stipendium.

– Min privatekonomi är full av svarta hål. Mitt barn har en biologisk pappa i Senegal och så vill jag se Hawaii. Men det känns förmätet att resa för pengarna så jag håller på dem tills jag kommit på något som känns rätt.

Lina Afvander är född 1978 och uppvuxen i Småland. Sedan 2003 bor hon i Hällefors kommun. Nu i Bredsjö. Engagemanget för hbtq-personers rättigheter, antirasism och i fredsrörelsen genomsyrar hennes arbete. Som föreläsare om feminism, organisationsutveckling och ledarskap har hon enligt föreningen ”varit ett föredöme, utifrån socialdemokratiska värderingar”.

Lina Afvander var tidigare ledamot i Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbunds (SSU) styrelse och har varit ordförande i nystartade föreningen Pride i Örebro.

– Partiet har fullt upp med att administrera och förvalta nämnduppdrag och lite tid till rörelsen framåt. Kontakten med sociala rörelser, som hbtq, och den antirasistiska rörelsen är för dålig. Men det tas också bra beslut. Enskilda personer driver frågor. Men som parti rör det sig inte lika mycket, säger Lina Afvander.

Monas minne

Mona Rixom var kommunpolitiker i Örebro som vid sin död för tre år sedan efterlämnade delar av sitt arv till Wasa Socialdemokratiska förening.

Fonden som bildats för att förvalta pengarna stödjer verksamheter och personer som verkar i hennes anda.

Stipendiet på tiotusen kronor är det första om delats ut.

Wasa socialdemokratiska förening har funnits i 40 år och har 70 medlemmar.

Mer läsning

Annons