Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lionsloppis i nymixad form

Denna gång har vi bokat in ett dussintal knallar. Lions loppmarknad behövde förändras, säger marknads general Annbritt Strömqvist.I lördags arrangerade Lions Club Hällefors vårens loppmarknad på torget. Det har klubben gjort sedan 1960-talet.

Annons
Annorlund. Lite bättre kvalité, men mindre och kompletterad med marknadsknallar. Så såg Lions vårloppmarknad ut i år. Foto: Michael Landberg

Allt eftersom utbudet av loppisförsäljning ökat genom åren har Lions Club Hällefors loppmarknad krympt i omfång. – På 60-talet när vi började var det något unikt, säger Jan Bartholdson.

Lite har det hela också att göra med det tidigare stora Lionsförrådet som försvann när järnvägsmagasinet brann ned. Nu är det ett källarförråd som gäller.

Tidigare år har det endast funnits någon godisförsäljare med på den traditionella vårmarknaden. I år hade knalledelen utökats. Därtill fanns ponnyridning och visning av bilar från ortens bilhandlare samt gymnastikuppvisning utanför Kommunhuset som inte längre är kommunkontor.

– Däremot tycker jag att kvaliten på det vi haft att sälja idag var bättre än på många tidigare marknader och försäljningen har gått bra, säger Annbritt Strömqvist. En stor kopparkittel var eftertraktad och såldes snabbt när kommersen drog igång på lördagsmorgonen på slaget nio.

Även sent på dagen gjordes fynd. Martti Hautamäki hittade ett begagnat patentlås i nyskock och i orginalkartong som skänkt till Lions Club Hällefors.

Möbelutbudet har medvetet minskats, men det fanns bland annat en soffa och en stol som Heikki Antila och Harriet Friemann vilade benen i.

– Vi är gamla arbetskamrater på Ovako, säger Heiki Anttila.

Låstjänst. Martti Hautamäki köpte ett dörrlås av Roger Toftling.
Harriet Friemann och Heiki Anttila köpte inte möblerna, men utnyttjade dem att pusta i en stund.

Mer läsning

Annons