Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista lockade i Grythyttan

Flera mandat i kommunfullmäktige är målet för Grythytte-listan, ett opolitiskt alternativ i kommunvalet i höst, med Barbro Stein som talesperson.

Annons

Intresset för Grythytte-listan visade sig vara stort på det offentliga möte som hölls i tisdags kväll. Minst femtio personer slöt upp och man beslutade att gå vidare för att ställa upp med en egen lista i höstens val.

– Vi känner att politiker och andra beslutsfattare inte har klart för sig att Grythyttan är den drivande kraften i kommunen. Det är här utvecklingen sker och hit människor flyttar.

– En förutsättning för detta är att den samhälliga servicen finns kvar, säger Barbro Stein.

Valprogram är på gång

Beslutet att lägga ner ålderdomshemmet på Sörgården blir en fara för även barnomsorg och skola framhåller Stein.

Hon upplever att kommunen har ändrat färdriktning.

– Satsningar på teknik, design och måltid samt kultur har byggts upp under många år, något som håller på att brytas. I Grythyttan är upprördheten stor.

Ett valprogram ska jobbas fram och främst ska Grythytte-listan slåss för Grythyttan men också för glesbygdsfrågor i allmänhet, för utveckling och framtid i kommunen som helhet. Fjorton namn finns till fullmäktigelistan och Barbro Stein är med i toppen. Andra namn är Erkki Vuorijärvi och Sture Beckman.

Såväl Barbro Stein som Sture Beckman är medlemmar i Grythyttans S-förening och kommer att vara det även framledes.

– Jag ser ingen motsättning. Vi bildar i dagsläget inget politiskt parti utan har bara en alternativ lista till fullmäktigevalet. En lista som är opolitisk, säger Stein.

– Jag ser heller inga problem med detta eftersom Grythytte-listan är politiskt obunden. Det är många med olika politiska uppfattningar som stöder den, säger Beckman.

Mer läsning

Annons