Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liten men ändå lockande

BREDSJÖ. Lillmarknaden i Bredsjö Folkets park är en av de minsta i länet. Men den är inte desto mindre viktig för Föreningen Folkets hus på orten.

Annons
Tradition. För många är det tradition att besöka den årliga lillmarknaden i Bredsjö Folkets park. Med tiden har arrangemanget blivit en hemvändardag för många.

– Marknaden är en av våra större inkomstkällor, säger Maria Norberg, styrelseledamot. Dessutom ger marknaden liv och energi både åt oss och byn.

Evenemanget i den idylliska folkparken är en tradition sedan många år. Hur många är det ingen som riktigt vet. Men mer än 35 år handlar det om.

När parken öppnades i går förmiddag kom det folk både från trakten och utsocknes. Många var tidigt på plats för att eventuellt kunna göra något fynd.

Anna Geber och hennes barn Alex och Nicole flyttade till Bredsjö för två veckor sedan. I samband med flytten upptäckte Anna att barnen har många leksaker som de inte använder längre.

– Nu passar vi på att försöka sälja en del, säger Anna. Det här är ett bra tillfälle och ett bättre alternativ än att köra leksakerna till soptippen.

Årets marknad samlade ett tiotal säljare. Och det är något fler än i fjol. Folkets hus-föreningen återkommer i höst med en dragspelsafton.

– Då blir det också dans utomhus eller i rotundan om vi hinner reparera innertaket, säger Maria Norberg.

Trevligt. Maria Norberg tycker det är trevligt att arrangera marknad. Hon och de andra i föreningen får då tillfälle att träffa många gamla Bredsjöbor.
Leksaker. Nicole Geber njöt av en jätteklubba medan hon väntade på kunder till familjens bord med leksaker.

Mer läsning

Annons