Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liv Hansson släpper ny singel

”I din kupé”. Det är namnet på den andra singelskivan med Liv Hansson, från Hälle-fors. Skivsläppet kommer hon och hennes dansband Liv Hanssons att följa upp med en turné i Sverige och Norge under hösten.

Annons
Många resor. Liv Hansson har bland annat turnerat i Asien. BILD: ARKIVBILD

Bandet är nystartat och medlem-marna klär sig i svart och musiken har en rockprägel. Det är ett dansband utan att vara det typiska dansbandet.

– Vi är lite som Black Ingvars men med en brud som sjunger, säger Liv.

Sångerska i tio år

Hälleforstjejen är ingen nykomling i musikbranschen. Hon har turnerat som sångerska på heltid i tio år. Hon debuterade med att sjunga ”Idas sommarvisa” när hon var fem år.

– För mer än tio år sedan deltog Liv i tv-programmet Sikta mot stjärnorna. Där sjöng hon Charlotte Nilssons hit ”Take me to your heaven”. Hon vann delfinalen och kom fyra i den stora finalen.

Under åren har Liv Hansson turnerat med artister som Kicki Danielsson, Rickard Herrey, Christer Björkman och Monica Forsberg.

I julas kom första singeln, ”Jag vill ge dig” och nu har ”I din kupé” kommit. En kollega skrev låten och Liv fattade tycke för den eftersom den påminner om jive och rockabilly.

Minnen från turnélivet

Liv Hansson har många minnen från sina turnéer. Roligaste minnet hämtar hon från en spelning på en inrökt nattpub på Jylland i Danmark. En man med utpräglad amerikansk dialekt kom plötsligt fram och ville spela trummor.

 – Du har nog druckit lite mycket, sade Liv.

Men mannen fick spela. Det behövde Liv inte ångra. Mannen visade sig nämligen vara sångerskan Dolly Partons trummis.

– Han kunde verkligen lira, säger Liv.

Mer läsning

Annons