Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LO-budskap ska diskuteras

Om även Hällefors kommun ska riva upp de förseglade filmkonvoluten och slänga uppropet från LO-facken ”byt regering” är oklart. Det har företag gjort som köpt den senaste nostalgifilmen från Documentru Group.

Annons

Det som upplevs som en insmugen politisk pamflett ska diskuteras i kommunstyrelsen. I onsdags medverkade kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Frisk (S) i SR P4-programmet Rakt på sak. Frisk utlovade en diskussion med oppositionens Christina Johansson (M).

Dagen innan sa semesterlediga ordförande Ritha Sörling (S) till NA att hon inte hunnit reflektera över LO-budskapet i det kommunala perspektivet.

– Än har han inte hört av sig, säger Johansson under torsdagen.

Kommunstyrelsen beslutade i januari förra året att förköpa hundra filmer och reklamplats för att säkra att produktionen kunde ske.

Hällefors kommun har betalat Documentary Group totalt 50 000 kronor.

De två tidigare filmerna har kostat 199 kronor i butiksdisk.

– Mitt minne säger att jag och Lars-Göran Zetterlund (C) reserverade oss i kommunstyrelsen mot beslutet. Det gjorde vi därför att vi som kommun inte får stödja enskilda företag, säger Johansson.

I sammanträdesprotokollet från 27 januari finns inga reservationer inskrivna.

Johan Alvén, ansvarig utgivare på Documentary Group som producerat nostalgifilmen från 1970-och 80-talen ställer sig oförstående till reaktionerna på LO-budskapet. Även till att det kan skapa problem för framtida samarbeten med företag samt kommun. Han anser att ”reklamplatsen” inte har med filmen att göra.

– Alla inblandade borde informerats redan från början om att Documentary Group sålde reklamplats. Alla borde också erbjudits att köpa reklamplats i så fall, säger Johansson.

Kommunchef Lena Sahrblom, även näringslivsansvarig i kommunen, störs av inlagan.

– Man köper det man får och LO-budskapet ligger inplastat i konvolutet. Documentary Group borde informerat oss i förväg. Det här är mycket olämpligt, säger Sahrblom.

Mer läsning

Annons