Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal konstnärstrio på påskutställning

Den ena fascineras av förfall, den andra hittade sitt målande i barndomens ensamhet där hon skapade stora klippdockefamiljer. Tillsammans med en smyckeskonstnär med hjärtat i bygden visar de nu upp sig på Galleri Grythyttan.

Annons
Lokal konstnärstrio. Inga-Lena Persson, Britt ARonsson och Berit Qvarnström ställer ut i påsk på Galleri Grythyttan.

Det handlar om Berit Qvarnström, Inga-Lena Persson och Britt Aronsson som alla tre nappade på inbjudan från konstföreningen som nysatsar med att arrangera utställning nu i påsk.

- I och med att vi har ny styrelse kändes det naturligt att pröva det här, säger föreningens Ankie Bosander som är glad åt att kunna presentera tre lokala konstnärer och på köpet hoppas kunna locka fler till föreningen.

- Det här bevisar att man inte behöver åka till Karlstad för att titta på fin konst, säger hon.

Att bjuda in Berit, Britt och Inga-Lena var ett medvetet val. Man ville ha bredd och det blir det när Qvarnström, Persson och Aronsson dukat upp sina alster.

Inga-Lena Persson målar i akvarell, akryl och olja och det handlar om hus och landskap.

- Jag tycker om förfall, ödslighet och stora vidder, berättar hon, som inte har så stor erfarenhet av att ställa ut.

 - Jag kände - hjälp, hur ska det gå, när jag fick frågan. Men det känns roligt att bli tillfrågad även om man aldrig är riktigt nöjd med det man själv gör.

Berit Qvarnström har större erfarenhet av att ställa ut. För hennes del handlar det uteslutande om akvareller och motiven är främst människor och djur och geometriska fiigurer.

- Jag började i akvarell, fortsatte med att testa annat men återgick till akvarell eftersom det är roligast. Jag gillar den skira genomskinligheten och lättheten, säger Berit som gillar att ställa ut och tycker att trion kompletterar varandra bra där i utställningshallen.

Britt Aronsson driver Silvermasken i Gåsborn där hon ägnar sig åt såväl reparationer som egentillverkning av smycken.

- Jag gillar inte massproduktion, utan vill vidare hela tiden. Därför är det så roligt att göra saker som fångar människors personlighet.

Att ställa ut gillar hon, inte minst för att tillfälle då ges att göra annat än smycken. Skulptur till exempel, och änglarna som gjorts av gamla kyrktaket.

- När jag fick frågan att vara med här kunde jag ju inte säga nej. Hjärtat klappar lite extra för Grythyttan fortfarande även om det var länge sedan jag bodde här, säger Britt Aronsson.

Mer läsning

Annons