Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalbehov för konst, teknikslöjd och förskola

Lokaler till konsthall, ur- och skurverksamhet samt grundskolans teknikslöjd är några av behoven som lyfts av bildningsnämnden.

Annons

En kartläggning av lokalbehoven inom kommunen pågår och bildningsnämnden har identifierat de egna behoven.

Då förskolan Smultronstället/Bananens lokaler avvecklas har behovet av plats för ur- och skurverksamheten uppstått. Ur- och skurförskolan startade inom kommunen i slutet av 1990-talet vid Hurtigtorpet.

Inte fullt ut

Efter några år flyttade verksamheten till Kronhagsskolan, men snart visade det sig att det inte gick att driva ur- och skurverksamhet fullt ut. Nu vill man återgå till en renodlad verksamhet och söker därför lämpliga lokaler.

Vidare har bildningsnämnden konstaterat att det inte finns någon lokal för grundskolans metallslöjd. Ett förslag som lagts fram av Kenth W Johansson (M) är att skapa samarbete med lämpliga företag för att kunna lägga metallslöjden där och på så sätt även knyta värdefulla kontakter.

Entrén vid matsalen på Klockarhagsskolan fungerar inte tillfredsställande. En sluss var planerad i samband med ombyggnationen, men togs bort i slutet av projektet enligt bildningsförvaltningens chef Göran Nilsson.

Grus och smuts

Nu är det problem med att grus och smuts dras in samt att det uppstår en värmeförlust när dörrar öppnas. Det sistnämnda har lösts tillfälligt med en fläkt. Ärendet ska ses över för att hitta en bättre lösning.

Bildningsnämnden vill också förbättra utställningsmöjligheterna och därmed behövs en konsthall. Föreningar efterfrågar också möteslokaler. Även dessa frågor ska ses över.

Rapporten kring lokalbehovet ska finjusteras av bildningsförvaltningen för att sedan presenteras för kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons