Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lopp för både snabba och njutande cyklister 

Lindecyklisterna Mikael Funck och Lars Wikberg laddade med fartsnack och kamratliga tråkningar inför starten på Skiffertrampen i Grythyttan. Systrarna Jonna och Camilla Lepic från Hällefors åt en macka innan de lugnt steg upp på sina brukscyklar. Det fanns plats för båda inriktningarna.

Annons

– Det är pappa som är en ivrig cyklist och min syster Camilla har lockat med mig, men vi har vanliga kärringcyklar, säger Jonna Lepik.

Hon skulle tillsammans med sin syster cykla den korta rundan på 27 kilometer från Grythyttan via Saxhyttan och Krokborn över Hällefors och tillbaka till Grythyttan.Långa rundan var 72 kilometer där första vägbytet från Grythyttan sker vid Lesjöforskorset och sedan mot Silvergruvan.

– Det här är min första cykeltävling, säger Jonna.

I lördags förmiddag startade Grythyttans cykelklubb sin nittonde Skiffertramp.

– Vi hoppas naturligtvis på att slå fjolårsrekordet på 90 deltagare, säger Kari Pavonen i arrangörsföreningen.

När starten gick klockan tio flaggades 73 åkare iväg, men eftersläntrare hade till klockan elva på sig att starta.

– Utan det fantastiska gensvar vi får från alla företag. Från de minsta till de stora skulle vi inte kunna genomföra Skiffertrampen. Vi har ett fantastiskt prisbord, säger Kari Pavonen.Alla priser lottas ut och klubbens eget förstapris var en sprillans ny brukscykel. En spa-dag strax söder om Grythyttan var ett annat fint pris.

Mer läsning

Annons