Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppisförsök livade upp i lokalen

Det var en chansning, men det rullade på bra. Det konstaterade Per Ekblad som var en av eldsjälarna i IOGT/NTO Grythyttan som arrangerade storloppis på lördagen.

Annons

Storloppisförsöket är ett av flera sätt att försöka väcka nytt liv i huset där verksamheten gått på sparlåga en tid berättar Per Ekblad. Och loppis verkar hyggligt poppis kan han konstatera när försäljningen varit igång i drygt en timme och såväl säljare som besökare förefaller glada. 

Fast Ekblad erkänner att han kanske hade räknat med några fler säljare i lokalen på Kyrkogatan.

– Men å andra sidan så är det inte fel med lite svängrum heller.

Sari och hennes mor Aune Sauna-Aho är flitiga loppissäljare sedan femton år tillbaka och tillhör det tiotal säljare som dukat upp.

– Det har blivit som en hobby. Man kommer ut och träffar människor och så finns det alltid grejer därhemma som man inte behöver längre, konstaterar Sari.

Efter lördagens test finns nu planer på att hålla loppis även på Svenska flaggans dag. Om bara säljarna ställer upp.

Under lördagen siktades även flitiga majblommesäljare på samhället. Till den skaran  hörde även Gabriel Skaret-Sander och Valdemar Östlund som passade på att sälja majblommor vid loppisentrén. För pengarna de får in på majblommor, och på tidigare försäljning av kakor och toapapper ska klassen åka till Gotland, berättar Valdemar.

Mer läsning

Annons