Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Made in Hällefors med lokala förmågor

Det blir sång, dans, partytricks, måleri, sketcher och mycket mera när kabarén Made in Hällefors framförs på lördag kväll. På scenen står lokala förmågor tillsammans med länsteatern.

Annons

Turnén Made in länet pågår för fullt. Länsteatern har ett grundmanus, skrivet av Kalle Nilsson, Niclas Ekholm och Per Fritz, till en föreställning som sedan kompletteras med inslag från det lokala kulturlivet.

Karlskoga, Kopparberg och Askersund är avklarade. Nu är det Made in Hällefors som gäller på Hällefors folkhögskola som också är samarrangör av kabarén.

Gnällbältessång

– Vi inleder med en gnällbältessång ”Vem fan vill bo i Örebro”. Sedan sätter vi ihop ett blandat lokalt program med människor i Hällefors. Alla som vill vara med är välkomna och det mesta fungerar faktiskt att visa på scenen, berättar Niclas Ekholm.

– Vi har haft allt från hundar, filmvisning till svenska mästare i diskodans på scenen. Det finns inga begränsningar egentligen. Man kan i princip knyppla och berätta om det om man vill, säger Kalle Nilsson.

I dag, torsdag, från klockan 15 finns länsteatern på folkhögskolan för att jobba ihop lokalkabarén. Den som vill vara med i föreställningen och har en idé om ett inslag den vill göra är välkommen då.

Mer läsning

Annons