Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måltidsgala ställs in - framtiden osäker

Måltidslitteraturens dag flyttas till Stockholm. Måltidsgalan och måltidskonferensen ställs in. Vad som sker nästa år med hela arrangemanget är oklart.

Annons

Grythyttan har i flera år anordnat Måltidens kunskapsdagar. I konceptet ingår tävlingen årets svenska måltidslitteratur, måltidskonferensen samt måltidsbankett med galamiddag.

Genomförs i Stockholm

Galan och konferensen ställs in i år. Måltidslitteraturtävlingen genomförs den 28 oktober på Nordiska museet i Stockholm.

Hur det blir nästa år är, enligt Carl Jan Granqvist, osäkert.

– Vår förhoppning är att vi är tillbaka i Grythyttan med ett arrangemang som vi kallar Aptitum-dagarna men just nu kan jag inte säga att det blir så, säger Granqvist.

Vill utveckla konceptet

Framtiden för måltidsdagarna har diskuterats en tid nu. Måltidsakademin och Campus Grythyttan/Örebro universitet har talat om ett fördjupat samarbete för en mer konkret samverkan. Men det som hittills har beslutats är enbart att avvakta med årets program och försöka utveckla ett mer avancerat program nästa år i stället.

"Viljan måste finnas"– Förutsättningarna för oss har förändrats. Galan har byggt på att studenterna jobbat med middagen, det är inte givet längre. Vi har även varit utan en fungerande adminstration en längre tid. Det positiva är att vi precis nyligen anställt en verksamhetsledare, men allt arbete i år har fram tills nu fått ske ideellt. Viljan att vi ska fortsätta ha det här i Grythyttan måste förstås också finnas, både från universitetet som hos företagen.

Inbjudan från LundAndra aktörer har visat intresse för att överta såväl konfrensdagarna som måltidslitteraturtävlingarna.

– Nordiska museet är förstås väldigt intresserade, vi har även fått inbjudan från universitetet i Lund och från lantbruksuniversitetet, säger Granqvist.

Till Stockholm. Måltidslitteraturtävlingen flyttas från Grythyttan, men Carl Jan Granqvist hoppas att kokbokstävlingen är tillbaka i Grythyttan nästa år.

Möte om Grythyttan

I kväll, torsdag 13/10 kl 18.30 på kafé Guldkringlan, arrangeras ett offentligt möte om Grythyttans framtid. Rubrik för mötet är Ett innovativt, kreativt Grythyttan. Olle Häggbom, Örebro universitet, medverkar. Arrangör: Grythyttelistan.

Mer läsning

Annons