Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måltidsriket får 3,5 miljoner i stöd

Måltidsriket får 3,5 miljoner kronori stöd från jordbruksverket. Pengarna ska bland annat gå till en nyinrättad projektledartjänst.

Annons

 I början av juli beslutade jordbruksverket att stödja Måltidsriket ekonomiska förening med 3,5 miljoner kronor. Satsningen sker genom landsbygdsprogrammet och är en del i regeringens projekt ”Sverige – det nya matlandet”. Pengarna ska fördelas över tre år.

– Vi ska fortsätta arbetet med att stödja samverkan mellan företagen. Det här är en verksamhet som funnits innan men som vi ska utveckla, säger Ingrid Hermansson som är nyanställd som projektledare på Måltidsriket.

Man kommer även satsa en del av pengarna på att marknadsföra projektet. Dessutom finns planer på att införa en gemensam märkning för medlemsföretagens produkter.

Carl Jan Granqvist som är ordförande i Måltidsriket menar att det nu blir lättare att gå vidare med att söka medfinansiering till projektet.

– Vi har arbetat ideellt med att ta fram en affärsplan, men det är svårt utan medel. Men så insåg jordbruksverket att det här var en viktig fråga och det är vi högst tacksamma för, säger Carl Jan Granqvist.

Nu ska man arbeta vidare med att söka ytterligare finansiering. Tanken är att kunna involvera även internationella företag i projektet. Första steget blir att lägga upp en plan på vad man vill åstadkomma.

– Vi har lagt ner mycket tid på att utreda men nu kommer vi att kunna sparka i gång. Efter de här tre åren hoppas vi att verksamheten ska gå med full fart, säger Carl Jan Granqvist.

Mer läsning

Annons