Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man till sjukhus efter villabrand

En villa i Hällefors brann ned i natt. En man har förts till sjukhus. En granne larmade brandkåren efter att ha blivit väckt av sin hund.

Annons
Villabrand på Gillersvägen i Hällefors. Vid 8-tiden på morgonen var elden släckt.

Larmet om branden i huset på Gillersvägen i Hällefors kom in strax före klockan fyra i morse. Enligt anmälaren slog det ut eldslågor genom fönstren på villan.

- Huset var övertänt när räddningstjänsten kom fram, säger vakthavande befäl Jan Matérne vid Örebropolisen.

Mannen som förts till sjukhus uppges vara chockad. Några andra uppgifter om hans tillstånd är ännu inte kända. Mannen låg på gräsmattan utanför huset när brandstyrkan anlände.

Polisen har inte kunnat prata med mannen, men tror att han var den enda personen som befann sig i villan när branden bröt ut. En kvinna står också skriven på adressen men hon var inte hemma.

Villan fick brinna ned eftersom den var övertänd när brandkåren kom fram. Orsaken till branden är inte känd. Vid 8-tiden på morgonen var elden släckt, men brandplatsen bevakades fortfarande av Bergslagens räddningstjänst, BRT.

- Polisen och vår brandtekniker kommer göra en teknisk undersökning av brandplatsen, troligen på måndag, berättar Hans Dahl, insatschef från BRT.

Det var grannen till det hus som brann som larmade räddningstjänsten.

- Det var hunden som skällde. Och när jag tittade ut genom fönstret var det flera meter höga lågor över hustaket, berättar grannen för NA.

Mer läsning

Annons