Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat anpassas efter behoven

Individanpassad mat är ett av önskemålen från omsorgsnämnden i den måltidsutredning som pågår inom kommunen.

Annons

En utredning kring hela kommunens måltidsverksamhet pågår sedan förra året. En inventering har genomförts för att ge en bild av utgångsläget så att politiker därefter ska kunna fatta beslut om hur mathanteringen ska ske i framtiden.

Viktigt önskemål

Omsorgsnämnden har diskuterat utredningen och skickar med sina önskemål. Individanpassad mat är en viktig aspekt. Maten ska anpassas efter vårdtagarens behov och hälsa anser nämnden. Därmed blir dialogen mellan kökspersonal och vårdpersonal en förutsättning. Vidare säger nämnden att måltiderna bör fördelas mer jämt över dygnets timmar.

– Vi ser att det finns flera olika system i kommunen i dag när det gäller kommunens måltidshantering. Det är bra om vi kan strukturera upp verksamheten och skapa en helhetssyn, säger omsorgsnämndens ordförande Ulrika Mellkvist (C).

Synpunkter

Bildningsnämnden ska också ge sina synpunkter i måltidsutredningen. Frågan ska sedan tas upp i kommunstyrelsen i november och målet är att fullmäktige fattar beslut hur man går vidare innan årets slut.

Mer läsning

Annons