Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Runqvist lämnar politiken

Mats Runqvist (HOB) lämnar alla politiska uppdrag utom sin plats i kommunfullmäktige. Enligt partiordförande Tommy Kvarnström (HOB) finns ingen osämja bakom beslutet.

Annons
Mats Runqvist (HOB) ska trappa ned sitt engagemang i den lokala politiken i Hällefors.

– Den förklaring vi fått av Mats Runqvist är att han inte har tid att både driva politik och samtidigt satsa på sina nya företagsidéer han håller på att starta, säger Tommy Kvarnström.

NA har försökt få en kommentar från Runqvist utan framgång. Enligt Kvarnström är Runqvist på resa i Europa under de närmaste dagarna.

Runqvist har varit med sedan Hällefors oberoende startade. År 1994 erövrade HOB sin första mandat i Hällefors kommunfullmäktige. En plats som Mats Runqvist själv satte sig på. År 1998 och 2002 fick HOB 6 mandat och 2006 och 2010 4 mandat.

– Runqvist är gruppledare så det ska vi välja en ny. Han satt även i kommunstyrelsen och i ekonomiberedningen, säger Kvarnström.

Är det osämja mellan Runqvist och partikamrater som ligger bakom Runqvists beslut att minska sitt politiska engagemang?

– Nej, några sådana uppgifter känner inte jag till. Som jag förstått det har han för mycket att göra helt enkelt och att han anser sig ha kommit till en vägkorsning i livet och måste välja att hoppa på tåget och satsa på sina företagsidéer eller stå kvar på perrongen, säger Tommy Kvarnström.

Mats Runqvist säger i en kommentar till Radio Örebro att avhoppet i politiken inte handlar om missnöje utan om hans framtid.

Mer läsning

Annons