Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med rösten i fokus

–  Många magproblem skulle kunna undvikas om man andas rätt, säger logonomen Annica Pinton. Det var inte många som hittat till föreläsningen, men de som kom fick ett inspirerande samtal som gjorde dem ko-lugna.

Annons
Alla bjussade på något. Föreläsningen Röst och Relax på Johanssons gård vid Björksjön blev ett inspirerande samtal. Logonomen Annica Pinton förklarade hur man skulle göra för att slappna av i rösten och åhörarna berättade anekdoter.

För ett år sedan sa Susanne Grundström att hon ville jobba med stressade eller utbrända människor. Nu är det verklighet.

Den lilla gruppen går in i den omgjorda ladan för att hämta kaffe och cupcakes med ätliga blommor på.

Röst och Relax

På kvällens program står Röst och Relax. De sätter sig vid bordet utanför ladan. Logonomen Annica Pinton börjar med att berätta vad en logonom gör.

De hjälper till exempel lärare eller skådespelare att tala bättre. Kvinnor och män har olika anatomiska förutsättningar.

Kvinnors stämband är kortare och det gör att de måste jobba mer för att höras. De flesta som söker hjälp för röstproblem är kvinnor. Att andas rätt och vara avslappnad kan hålla migrän borta.

Annica Pinton visar hur man ska massera mellan käkarna och kinderna och de andra vid bordet härmar. Inte bara huvudet skulle må bra av avslappning.

– Det är många magproblem som skulle kunna undvikas om man andas rätt.

Startade företag

Susanne Grundström startade företaget Ko-lugn för att hon ville dela med sig av sina erfarenheter. Hon har själv stressat mycket och upptäckte hur mycket bättre hon mådde av att vara i naturen.

Gården är öppen 11–17 på sommaren och det är föreläsningar eller föreställningar varje tisdag.

– Jag tror folk vill göra annat på sin semester än att bada, säger hon.

Förhoppningen är att folk som går från föreläsningarna ska få något att fundera på. Hon är nöjd med kvällen.

– Jag tycker det blev ett jättetrevligt samtal, alla bjussade på något.

Mer läsning

Annons