Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarkontorska bli mötesplats

Ökad delaktighet från medborgare är ett av målen som Thorsten Schnaars, chef för information och det medborgarkontor som ska byggas upp i kommunen.

Annons
Spindel i nätet. Thorsten Schnaars har anställts av Hällefors kommun för att bygga upp ett medborgarkontor som han sedan ska vara chef för.

Hela Hällefors ska leva är en av utgångspunkterna när Koalition 2014 (S,V, HOB, C) presenterar sin politiska inriktning. Ett led i detta är att etablera ett medborgarkontor. Thorsten Schnaars har nyligen anställts som chef för verksamheten.

– Min uppgift nu är att ta fram ett förslag hur ett medborgarkontor kan se ut. I maj ska det presenteras för kommunstyrelsen.

Medborgarkontoret ska vara en plats dit invånare kan vända sig med allehanda frågor.

– Man ska bara ha en ingång vad man än vill veta. Hit ska människor kunna komma med vilka funderingar som helst.

Men det ska inte bara vara en plats där information ges. På sikt hoppas Thorsten Schnaars att kunna skapa en mötesplats där invånare kommer för att bli inspirerade eller bara träffa andra.

– Vi kan ordna temakvällar, ta hit intressanta föreläsare, ordna utställningar eller liknande. Medborgarkontoret ska ligga centralt, men också vara ett centrum för kommunal verksamhet.

Exakt var kontoret ska ligga är inte klart men Schnaars säger det ska vara lättillgängligt och placeras där människorna finns.

Ett mål i arbetet är att skapa engagemang bland invånare och intresse för ortens utveckling. Politikerna talar om att skapa en levande och attraktiv kommun, att profilera Hällefors och stärka kommunens varumärke. Genom att anställa en person som utvecklar tankegångarna blir arbetet målinriktat och strategiskt.

När medborgarkontoret ska öppna är inte bestämt men Thorsten Schaars tror det blir efter semestern.

Mer läsning

Annons