Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarplats i annan miljö

Verksamheten på kommunens Medborgarplats kan med fördel ske i någon slags samverkan. Funktionen är väl värd att värna anser kommunalråd Christina Johansson (M).

Annons
I juni 2012 invigdes kommunens Medborgarplats som också är kommunhusets entré. Nu övervägs om verksamheten kan flyttas. Samarbete och gemensamma lösningar är en utgångspunkt.

I juni 2012 invigdes kommunens Medborgarplats i kommunhusets entré. Syftet är att skapa en plats där medborgare ges tillfällen att träffa olika tjänstemän. På senare tid har även politiker gjort sig mer tillgängliga här. Sista lördagen i varje månad är Medborgarplatsen öppen under ett givet aktuellt tema. Men även andra frågor kan diskuteras.

I samband med presentationen av den nya kommunala tjänsteorganisationen framhöll tf kommunchef Hans Karlsson att det bör övervägas var Medborgarplatsen ska ligga. Kommunhusets entré är inte självskriven. Karlsson anser att det kan finns anledning att överväga om Medborgarplatsen kan dela lokal med annan verksamhet, utanför kommunhuset.

– Medborgarplatsen som funktion finns ingen tvekan kring, den ska vara kvar. Men kanske den fysiskt flyttas. Verksamheten ska utvärderas, då vi också funderar över öppettider, säger Christina Johansson.

Verksamheten hittills har varit lyckosam anser hon.

– Behovet finns helt klart. Men som liten kommun måste vi hela tiden överväga möjligheten till samarbete och gemensamma lösningar.

Mer läsning

Annons