Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mingelfest ett uppdrag för gymnasieeleverna

1500 snittar ska fixas. 250 glas ska fyllas med rosa bubbel. Det är debutantcocktail på Restaurang- och Hotellhögskolan och i köket och i serveringen finns restaurangelever från Pihlskolan.

Annons
Servering. Studenterna Linda Hammargren, Emelie Persson och Denise Olsson Galli serveras av gymnasieeleven Andreas Norling.

– Vi har varit här sedan halv nio i morse.

Det är en timme kvar till gästerna anländer. Hanna Parkkonen, Brian Nilsson, Amanda Sköld och Jessica Gustafsson förbereder just de sista snittarna. De läser alla sista året på gymnasieprogrammet Restaurang och livsmedel i Hällefors.

I biblioteket på våningen ovanpå i Måltidens hus dukas det fram glas som ska fyllas med spansk cava.

– Det gäller att fånga de praktiska tillfällen som ges att använda i undervisningen , säger Lena Wolke, lärare på Pihlskolan.

Debutantcocktailen är uppstarten för studenterna på högskolan. Det är en kväll med mingel och tilltugg där nya kontakter med såväl andra studenter som med lärare ska skapas.

Magnus Westling, nyutexaminerad måltidsekolog, har gjort recepten på snittarna. De ska serveras med jämna mellanrum hela kvällen.

– Jag har jobbat med lokala produkter och har tänkt på hållbarhet och på miljö.

Så är röda mattan utrullad. De första gästerna anländer. Eleverna får bråttom. Den första omgången snittar måste genast bäras ut till gästerna. Och dryck.

Debutantcocktailen 2013 på Restaurang- och Hotellhögskolan har börjat.

Mer läsning

Annons