Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjet driver Arne Rubin

Missnöjet med beslut gällande den kommunala äldrevården får Arne Rubin att hoppa av Hällefors oberoende för att bli toppnamnet på Kristdemokraternas lista.

Annons

– Jag har kämpat mycket för åldringsvården, men ingen vill hitta lösningar på det sätt som jag vill.

Arne Rubin är emot nedläggningsbeslutet av Sörgårdens ålderdomshemsavdelningar i Grythyttan och ogillar uppsägningar av personal. Han tror det finns andra vägar till lösningar. Han tror på privata alternativ.

När Kristdemokraterna kontaktade Arne Rubin med en förfrågan om att kandidera på en KD-lista i kommunvalet beslutade han sig för att tacka ja. Han meddelade omgående gruppledaren i Hällefors oberoende, HOB, att han lämnar partiet plus samtliga uppdrag han har inom partiet.

Rubin har varit medlem i HOB de senaste 4,5 åren, men har ett tidigare politiskt förflutet också. Han var under en period medlem i Folkpartiet och var ersättare i riksdagen. Han har också jobbat kommunalt i Degerfors och Nora för Folkpartiet.

Bytet av parti ser Rubin inte som något problem.

– Hjärtefrågorna är det centrala och det har inte gått min väg i Hällefors. Jag lämnade omsorgsnämnden för att jag inte kunde stå bakom besluten. Nu vill jag blicka framåt.

Mer läsning

Annons