Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna är kritiska

Christina Johansson (M) är kritisk till majoritetens beslut att koalitionens måldokument ska ersätta Strategi för Hällefors kommun.

Annons

Att ett strategidokument omprövas och uppdateras är självklart, men att upphäva det tidigare dokumentet till förmån för måldokument 2011-2014 anser Christina Johansson inte är rätt argument. Strategin är ett dokument som sträcker sig långt längre i tid än över en mandatperiod framhåller hon.

– Dessutom är måldokumentet ett politiskt styrinstrument, skriver Johansson i ett särskilt yttrande och tillägger att det inte kan jämföras med strategidokumentet som bearbetats och förankrats hos såväl föreningar som arbetsmarknadens parter.

Johansson anser att det är oseriöst att bjuda in föreningar och företag till arbetsmöten med målet att revidera strategidokumentet när deras arbetsinsats inte leder annat än till att dokumentet upphävs.

Ritha Sörling (S) håller med om att måldokumentet är politiskt till skillnad från strategidokumentet.

– Vi har olika sätt att se på detta, men vi har valt att jobba så här för att gå vidare och bygga ett nytt framtidsdokument. Vi kommer att ta del av andras åsikter, när vi arbetar fram en längre plan och i kommande översiktsplan.

Sörling anser inte beslutet att upphäva strategidokumentet är oseriöst.

– De flesta riktar in sig på att jobba framåt och kan vi visa att vi seriöst vill det tror jag både företag och föreningar är med oss. Vi har inte jobbat med strategidokumentet sedan jag blev kommunalråd (april 2010) och då är det inget levande dokument.

Kommunfullmäktige fattar slutgiltigt beslut i frågan.

Mer läsning

Annons