Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monica Eriksson blir politisk vilde igen

Monica Eriksson (S) hoppar av från socialdemokraterna och ska sitta som politisk vilde i kommunfullmäktige. Anledningen är, enligt Eriksson, konflikter i S-partiet.

Annons
År 2005 hoppade Monica Eriksson av från HOB och blev politisk vilde i kommunfullmäktige. Nu lämnar Eriksson S och blir politisk vilde.

– Jag har sedan 2010 känt mig motarbetad av ledningen i partiet. Dock inte av Ritha Sörling, säger Eriksson.

Vem eller vilka i S-ledningen har motarbetat dig?

– Jag säger inga namn, men jag känner mig inte välkommen i partiet längre.

Eriksson valdes till plats 7 för S i fullmäktige år 2010. Nu ska hon sitta kvar på den posten mandatperioden ut som politisk vilde.

Det är andra gången Eriksson blir politisk vilde. År 2005 lämnade hon Hällefors oberoende och satt som politisk vilde den mandatperioden ut. År 2006 gick hon med Socialdemokraterna.

Ska du gå med i HOB igen nu då?

– Att jag lämnade HOB berodde på konflikten med Hjulsjö skola. Vad som sker framöver tänker jag inte svara på.

Eriksson röstade den gången för en nedläggning av Hjulsjö skola medan HOB i fullmäktige röstade emot nedläggningen.

Annalena Järnberg (S), ordförande och gruppledare för S i Hällefors, säger att hon blev överrakad av beskedet att Eriksson ska lämna S och bli politisk vilde.

– Jag läste det på facebook i torsdags kväll. Jag är förvånad. Jag har inga konflikter med Eriksson. Hon har ju knappt visat sig på några medlemsmöten sedan våren 2010, säger Järnberg.

Har ni konflikter inom S-partiet?

– Vi har högt i tak, många diskussioner och vi har många starka personer med olika åsikter och idéer. Men det tycker jag är bra.

Mer läsning

Annons